torsdag 21 mars 2013

Hanoi/Halong II: Cooking Class

Matlagningskursen som hela familjen deltog i, inleddes på Chau Long market där det mesta i kött-/fågel-/fisk-/grönsaksväg såldes. Vår australiska guide, som bott i Hanoi i många år, berättade att det varken fanns kylmöjligheter eller vatten på marknaden, men ändå luktade det a l d r i g illa. Förklaringen enligt henne var att omsättningen var så enorm att tiden från slakt till färdig mat att servera på bordet var ca tre timmar. Stora levande paddor samt ägg med 18 dagar gamla kycklingfoster (att kokas och ätas...) gick att köpa. Vår meny var dock lite mer vänlig för mindre kulinariskt nyfikna västerlänningar.

Väl tillbaka i köket fick vi laga caramel pork, bananblomssallad, vårrullar och en dessert med krossade svarta sesamfrön och jordnötter kokta i kokosmjölk. Barnen uppskattade verkligen matlagningen som verkligen var "hands on" och praktisk. Efteråt fick vi äta det vi tillagat tillsammans med de övriga 8 deltagarna på kursen. Mycket trevligt!

Tungor av något slag.

Snäckor.

Paddor (i nät så att de inte ska smita).
Här var vi.

Förbereder vårrullar. 

Blandat gäng; danskar, tyskar, engelsmän, australiensare och så svenskar förstås.

Caramel Pork
Omelettvändning

De grövsta bananbladen längst ut skars bort.


Finstrimla resten.

Blanda med shalottenlök, böngroddar, mynta, räkor och dressing med fisksås, lime, vitlök och socker.

Mortlar svarta sesamfrön och jordnötter till desserten.


Luktar gott!

Fritera vårrullarna (tyvärr fick vi inte laga de fräscha "sommarrullarna").

Dags att avnjuta resultatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar